2009. január 12., hétfő

node

Megint nem írtam egy ideje, ennek több oka is van, de leginkább a lustaság lenne az amit kiemelek az oktengerből. Életünk a megszokott medrében csörgedezik, minden frankó. Lőrinc több változást is hozott, ilyen például az, hogy rájöttem elég jól megvagyok alvás nélkül, azazhogy most pénteken a buli előtt ledőltem egy "félórára" ami egy 6 órás egybefüggő horkolásba torkollt, jegyzem Lőrinc szereti mobiltelefonnal rögzíteni ahogy horkolok, bár még egyszer sem véltem felfedezni a videón a hangokat, szóval csak képzelődik. A másik dolog az evés. Nem kicsit eszünk sokat, hanem nagyon. L alapból szeret (és szokott is) ételről fantáziálni, és mint olyan ez a tevékenység szerves részét adja mindennapjainak, szóval szerintem hetek kérdése, és már nekem is kell tolószékes escort a reptereken. Tök jó, ők szállnak be mindig először.
Tervezünk egy kis kiruccanást valami elhagyatott vidékre, belecsúsztunk a Braveheart-ba a minap (igen, minden estére egy film, alap.) úgyhogy énis eléggé rákattantam a skót hegyvidékre. Skócia biztos fasza, csak 2 baj van vele. Az egyik, hogyha Londonban hideg van, akkor odafenn pláne, illetve hogy messze van. Nem kicsit, nagyon. A hely amit kinéztünk, valami iverness, vagy innerfess, vagy immernest vagy mi fenn van a sziget észeki csücskében. A jó dolog az ár, ugyanis busszal 15 fontért fel lehet menni, ami azért nem tűnik soknak. A rossz dolog az, hogy a busz nem kevesebb, mint 12 és fél órán át halad, amikoris lerak minket a semmi közepén. Tehát egy hétvégi kiruccanás alkalmával, barátok közt is 25 órát kell buszon tölteni, dehát ezt is ki kell egyszer próbálni. Valamelyik hétvégén megejtjük. (természetesen csak ha nem délután 2-kor riadunk fel arra, hogy vazze sötétedik..)
A meló a szokásos, szokásosan szar, semmi új nem történik, azazhogy volt monthly review, amiben mindenkinek elemzik az adott hónapban nyújtott teljesítményét. Namost ez meg is volt mindenkinek, csak nekem nem. Vagy elfelejtettek ott a fal tövében, vagy szimplán annyira jó vagyok, hogy egyszerűen nem tudják szavakkal ragozni. A rémnek bezzeg volt review-ja. (befestette a haját, hogy elfedje ősz tincseit, mondanom sem kell, kritikán aluli..) Egyenlőre úgy tűnik, hogy nem kaptam deadline-t hónap végére, szóval valószínűleg tudok maradni még februárban is ha akarok, dehát azért annyira nem akarok. Ha elkészül az upgradelt cv-m (istván!) megspammelem londont, aztán majdcsak lesz valami.
Járunk fényképezni minden hétvégén, ökörködünk meg ilyenek és alkotunk veszettül, este filmezünk, illetve újabban jackot hallgatunk, mióta voltunk ezen a Thriller Live-on, eléggé rákattantunk mindketten.
Vettem ma egy öltönynadrágot 10, és egy inget nyakkendőval 5 fontért, szóval ez a Primark tényleg nem rossz, ráadásul mindenből a drágábbikat vettem, mert már túl olcsóak voltak. Mindenesetre a Primark beszerzőivel egyszer leülnék elbeszélgetni, mert elég beteges szortimentnek tartom azt, ahol szerencsétlen vásárlónak (ez lennék én) 333 nadrágot kell átnyálaznia egyetlen 1 db fekete 34-32-es nadrágért.. Ez olyan extra méret?? Mondjuk ráuszítottam egy meglepő módon angol eladólányt a kérdéskörre, és azontúl, hogy bármikor megölt volna a szemével, de azért keresgélt szorgalmasan. Persze utána megpróbált meggyőzni arról, hogy én nem vagyok 185 centi magas, de miután tisztáztunk bizonyos mértékegységeket, illetve azt, hogy ha én 175 centi magas vagyok, akkor neki D kosaras melle van, végülis lenyugodott. Mondjuk a fordított arányosság nem hiszem, hogy lejött neki. Mindenesetre mostmár van normális gatyám, szóval tudok hozzá simán inget felvenni, és a mellényes-öltönyös téma pihenőpályára kerül. A következő purchase egy cipő lesz, de révén, hogy cipővásárlásban bármikor ráverek egy nőre is a beszerzéssel töltött idő és vásárolt cipők együtthatójának tekintetében, ezt talán majd akkor ejtem meg, ha a mostani kb leszakad a lábamról, illetve ha elképesztően sok (végtelen+2) időm lesz.

jameg HDR is van

6 megjegyzés:

bea írta...

csak hogy kotozkodjek, szep a kep, de tessek kiegyenesiteni a horizontot :P
ami meg melot illeti, szerintem menj be filmfoiskolakra, es ajanlgasd magadat ingyenesen still photographernek azaz standofotsnak (olyan ember aki a forgatast fotozza) ha ugyes vagy elobb utobb penzt is fognak erte adni, es jo moka, meg rengeteget lehet belolle tanulni. good luck.

bence írta...

szia! van még a képen mit PS-elni, csak már nem volt türelmem, égett bennem a publikáció láza:)
ez a still photographer nem rossz ötlet, van valami tipped, hogy hova menjek el? ja meg még valamit akartam kérdezni, hogy szerinted milyen egy cv helyett vagy mellett jól működő portfólió? úgyertem milyen formátumú? vagy csak megadok egy webcímet a képeimmel? te mit javasolsz, az ilyeneket hogy szoktad megoldani? már a másik hely amit mondtál, folyamatosan nézem, el is küldtem már pár cv-t, meg linkeket a képeimmel, de nincs erre valami egyezményesített és elfogadott módszer?
köszii: bence

Névtelen írta...

Nem tehetek róla, de a skót hegyekről nekem folyton az a részlet jut eszembe a Trainspottingból, amikor a looser herionfüggő banda kirándulni megy.

Elmegy a vonat, ők meg ott állnak a sinek mellett, a háttérben a hegyekkel, kezükben sörösdobozt szorongatva.

Névtelen írta...

http://en.wikipedia.org/wiki/Inverness

bea írta...

http://www.spotstudio.net/ ide kersnek asszisztenst.
hat sajt weboldalt szoktam megadni, vagy ha nincsen akkor flickr vagy mas fotoblog oldal jo lehet.
a cv-be eleg ha beleirod, legalabbis en ugy szoktam, meg az e-mail alajan az elerhetosegek kozott is ott van a websiteom.
albumot szemelyes talalkozokra szoktam vinni, de van, hogy csak par, az o erdeklodesuknek megfelelo kepet rakok ossze, es azoknak a nyomatait viszem, ha meg lazabbnak tunik a talalkozo, akkor lapotopot viszek, es azon mutogatom meg a kepeimet.
nagyjabol ennyi.

Tekla írta...

Hon' írhatnál mán valamit még. Ha ránézek az utolsó bejegyzés címére, mindig késztetést érzek, hogy megnézzem a szótárban, mi lehet az a "node". Mondjuk olyasmi, mint a "nudge".