2008. november 24., hétfő

I-have-a-dream

Sokszor amikor csak úgy céltalanul netezgetek eszembejut visszatérő álmom, amit mindenképpen szeretnék megvalósítani. Autóval keresztülmenni D-É irányba Amerikán. Természetesen számtalan más útvonal is lehetséges, de ha az ember mondjuk 20-30 napot szán a dologra akkor sokkal több megoldás nemigen fér bele, de így is sok mindent útba lehet ejteni.
Álmomban Los Angelesből indulnék, onnan fel San Francisco, Las Vegas, majd Phoenix, aztán le El paso, Dallas, New Orleans, Miami, majd onnan fel. Inkább a belsőbb államokban kéne felfelé menni, nem azért, mert a keleti oldalon már voltam és unalmas, de azért mégiscsak inkább azért. New York a cél. Ez persze nem olcsó mulatság, sok pénzt lehet ílymódon elverni viszonylag rövid idő alatt. Sokat agyaltam a dolgon, elmondom mire jutottam. (nem mintha holnap akarnék indulni, de hátha más is agyalt már ezen és neki is vannak korszakalkotó ötletei...)
Londonból egy repjegy LA-be és NY-ból vissza kb 500 font. Ha 2,7 USD egy gallon benga és a kocsi mondjuk egy nagy (i want a big convertible...) bazi állat mondjuk megeszik 3 gallont 100 km-en, akkor az üzemanyag kicsit több mint 400 fontra jön ki 5000 mérföld esetén. Egy kocsi bérlése 30 napra 600-1000 dollár kb, számoljunk mondjuk 800-al. A dolog sebezhető pontja a szállás, mert ha egy hostel 23 USD/fő akkor egy Motel is efféle lehet, vagy még több is. kaja meg mondjuk 10 font, akkor talán 20 fontból kihozható 1 nap 1 főre. DE! Ha kisbuszt bérelnénk amiben lehetne aludni akkor megspórolhatnánk a szálláskölséget (azaz leredukálnánk csak, mert valahol zuhanyozni is kell, igen ez most jutott eszembe...:) és akkor mindjárt jobban fest a dolog. Ez kb 2500 font 1 főre. Több fő esetén persze arányosan olcsóbb lesz, de vannak ugye oszthatatlan költségek, mint pl a repjegy meg a kaja, szóval 3 fő esetén is kb 2000 font/fő...
Ez egy álom egyenlőre, de ha valakinek van valami tippje szóljon, és felvésem a my_dream.doc dokumentumomba, hogy legközelebb amikor megnyitom már kevesebb könnycseppet kelljen kinyalnom a billentyűzetből:)

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Van egy ötletem! Összegyűjtesz Te is meg én is 1250 fontot, majd a részedet nekem adod, én kimegyek, és majd elmesélem milyen volt, jó? :D

Névtelen írta...

SF-ból Miamiba és vissza nekem bőven elég lenne. Először is minden táblába bele kell lőni egyet, utána pedig meg kell fektetni az összes csálécsöcsű stoppospicsát. :D

Egyébként pontosan az ilyen lehetőségek miatt nem szeretek turista lenni semmilyen országban. Oda kell menni, letelepedni, melózni, és akkor sokkal szabadabban lehet a hasonló terveket megvalósítani. Régi álmom volt egy Hackney-Stratford-Shadwell körút, lehetőleg ködben és esőben, ezért is jöttem Angliába. (Vagy nem.)

Amsterdam kivitelezhető lenne. Nyárig járunk uszodába edzeni, utána gyerekjáték lesz. (Vagy kifizetjük a csannel-tannelt.) Odafelé beszólunk az összes szélmalomnak, a visszaúton meg hátrafelé nyilazunk. Hogy tetszik?

Vagy ami még kivitelezhetőbb az az, hogy a hétvégén lesétálunk a trafalgar térre (úgysem lesz DLR), körüláljuk Nelson oszlopát, és öt percig erősen koncentrálva, csenben nézzük. (Csak hogy elmondhassuk, hogy jól megnéztük.)

Unknown írta...

posztolj brada

Névtelen írta...

6 napja nem történt veled semmi, sugar?

Névtelen írta...

Unalmas eleted lehet. Vagy annyira mozgalmas, hogy nincs idod posztolni?

bence írta...

utóbbi:)